F I R M A   D R A A K 

 – Performancecollectief  –

∇  COMING FIRST ∇

 

Ultimate Cube speellijst

 

 

Datum Plaats Podium Land
02/10/18 Den Haag Het Nationale Theater Netherlands
Tijd: 20:30. ZAAL 3 TICKETS
04/10/18 Drachten Schouwburg de Lawei Netherlands
Tijd: 20:30. TICKETS
09/10/18 – 10/10/19 Utrecht Theater Kikker Netherlands
Tijd: 20:30. TICKETS
20/10/18 Breda Chassé Theater Netherlands
Tijd: 20:30. TICKETS
23/10/18 Groningen SSB Groningen – de Oosterpoort Netherlands
Tijd: 20:15. TICKETS
03/11/18 Rotterdam Theater Walhalla Netherlands
Tijd: 21:00. TICKETS
30/11/18 Leiden Theater Ins Blau Netherlands
Tijd: 20:30. TICKETS
13/12/18 Rotterdam Maaspodium Netherlands
Tijd: 19:30. TICKETS

 

Japanse Meisjes

 

Japanse Meisjes

=l work in progress l=

Japanse Meisjes is ons gloed nieuwe project! En we hebben er weer zin in! Joepiiiiiiiiiii! Vanaf 18 juli gaan we beginnen aan onze residentie in Het Huis Utrecht. Deze gaan we aansluitend spelen tijdens Festival Boulevard in Den Bosch!

”Zoals altijd vertrekken we met Firma DRAAK vanuit een persoonlijke fascinatie. Een onderwerp waar we niks mee moeten maar alles mee willen. We zijn erover gestruikeld en verwonderd geraakt. We zijn beïnvloed door iconische Hollywood films en opgegroeid met electronica en Youtube. Gewapend met onze pakkende beeldtaal ‘verhouden’ we ons tot een betreffend thema en kluiven we het helemaal af. Voorstellingen met een filosofisch randje. We nemen het publiek graag mee in onze wereld.”

 

~~~|(O)|~~~

In de performance voorstelling ‘Japanse Meisjes’ ondergaan de twee performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven een gedaantewisseling en nemen zij een andere identiteit aan. Zij verlaten hun lichaam, de Westerse cultuur, tradities en gender en wisselen die in voor een vrouwelijke Japanse identiteit.

Identiteit ontstaat bij de geboorte, maar ontwikkelt zich het hele mensenleven. Je kleren en je vrienden kiezen geeft je enigszins de kans jezelf te uiten zoals je je van binnen voelt. Maar er zijn ook dingen waar je meer aan vast zit, zoals je geslacht en je afkomst. Toch gaat Firma DRAAK deze moeilijkheidsgraad aan in hun onderzoek. In de performance voorstelling ‘Japanse Meisjes’ doorlopen Nick en Mathieu van Firma DRAAK een volledige transformatie en stappen zij in de huid van twee Japanse meisjes. Of misschien hetzelfde Japanse meisje? Het wordt een fysieke uitdaging voor de twee performers.
Nick en Mathieu worden tijdens het vooronderzoek van het project Japanse Meisjes geholpen door Jija Sohn, zij is geboren in Japan en is voor haar dansopleiding naar Nederland gekomen. Zij is onlangs afgestudeerd en maakt onder haar eigen naam dansperformances.

~~~|(O)|~~~

Momenteel zijn we hard aan het werk om dit project gerealiseerd te krijgen. Bezoek onze site of volg ons op Facebook voor de laatste updates!

-Japanse Meisjes-  is een voorstelling i.s.m. Feikes Huis, productiekern voor objecttheater.

 

 

Wil je op de hoogte blijven? Like ons op: