F I R M A   D R A A K 

 –   Performancecollectief  –

Gloednieuwe theatervoorstelling

Missie Operatie Expeditie
(M.O.E.)

2120 n.C. Planeet Aarde. Terwijl gigantische groene onweerswolken zich samenpakken boven de dorre ruïnes van de Aarde, zetten drie mannen alles op alles om een uiterst complexe, maar zeer noodzakelijke, missie te laten slagen. Hun extreem gevaarlijke tocht kent maar één doel: de top van de immens hoge berg bereiken. Ze raken verdwaald in giftige atomische sneeuwstormen, bungelen aan flinterdunne richels en doorstaan klappertandend ijskoude nachten. Maar waarom eigenlijk? Wie of wat willen deze helden precies redden?

“Since our leaders are behaving like children, we will have to take the responsibility they should have taken long ago.” ­
Greta Thunberg (16 jaar)

Als echte millennials, opgegroeid in de jaren ’90 met een jeugd vol plastic, technologie en luxe, ervaart Firma DRAAK hoe moeilijk het is om het juiste te doen voor het klimaat. We scheiden ons afval, maar gaan met het vliegtuig op vakantie. We eten minder vlees, maar dragen leren schoenen. De mannen van Firma DRAAK zien in dat ze hypocriet zijn en juist dat verlamt hen. Wanneer kies je voor de wereld en wanneer voor jezelf? 

In M.O.E. gaat Firma DRAAK ook te rade bij de toekomst zelf. Kinderen worden bevraagd over hun toekomstbeeld. Hoe willen zij dat hun wereld eruitziet over 100 jaar? Wat zijn hun grootste angsten? 

Een theatraal heldenepos in stripstijl, met live­animatie, fysiek spel en een soundscape van kinderstemmen over toekomstdromen en angsten.

Te zien vanaf juli op Over het IJ Festival