Firma DRAAK is het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven, opgericht in 2014 op de Toneelacademie Maastricht. Zij maken beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag, in de beeldtaal van vandaag. Ze zijn opgegroeid en doordrongen door populaire elementen als virtual reality, (Science) Fiction, strips, games, Netflix, YouTube of Cosplay. Elke voorstelling gaan Nick en Mathieu op zoek naar een nieuwe manier van fysiek en visueel vertellen en scheppen een nieuw mini-universum op het toneel. Sinds 2018 zijn ze verbonden aan Stichting Feikes Huis, een productiehuis voor visueel- en objecttheater.

Gloednieuwe theaterproductie

Missie Operatie Expeditie
(M.O.E.)

OVER  MISSIE OPERATIE EXPEDITIE

2121 n.C. Planeet Aarde. Terwijl gigantische groene onweerswolken zich samenpakken boven de dorre ruïnes van de Aarde, zetten drie mannen alles op alles om een uiterst complexe, maar zeer noodzakelijke, missie te laten slagen. Hun extreem gevaarlijke tocht kent maar één doel: de top van de immens hoge berg bereiken. Ze raken verdwaald in giftige atomische zandstormen, bungelen aan flinterdunne richels en doorstaan klappertandend ijskoude nachten. Maar waarom eigenlijk? Wie of wat willen deze helden precies redden? 

Als echte millennials, opgegroeid in de jaren ’90 met een jeugd vol plastic, technologie en luxe, ervaart Firma DRAAK hoe moeilijk het is om het juiste te doen voor het klimaat. We scheiden ons afval, maar gaan met het vliegtuig op vakantie. We eten minder vlees, maar dragen leren schoenen. De mannen van Firma DRAAK zien in dat ze hypocriet zijn en juist dat verlamt hen. Wanneer kies je voor de wereld en wanneer voor jezelf?  

Voor M.O.E. ging Firma DRAAK ook te rade bij de toekomst zelf. In de zomer van 2020 gaf DRAAK een aantal workshops over toekomst, dromen en angsten. Bij broedplaats de Rietwijker in Amsterdam-Noord en later in de Tolhuistuin interviewde Firma DRAAK kinderen in een tijdmachine en werd er parallel met de groep aan live action painting gedaan.

Missie Operatie Expeditie is een theatrale heldenepos, met kleurrijke live-animatie, strak fysiek spel en eigentijds verhaal.

Te zien vanaf 9 t/m 18 juli Over het IJ Festival     >> TicKeTs <<

     

En 11 t/m 15 augustus op Festival Boulevard     >> TicKeTs <<

“…een overdonderende vormgeving, die het best te omschrijven is als houtje-touwtje/hightech.''

Theaterkrant over Japanse Meisjes

“…uitnodigende, fantasierijke wereld die het team van Firma DRAAK op het toneel weet te zetten.”

Theaterkrant over Japanse Meisjes

“…de beide makers Nick Bos en Mathieu Wijdeven zetten alle mogelijke genres in om hun voorstelling te maken. Ze werken met hoogstaand technisch vernuft.”

Theaterkrant over NXT LVL

''Ernstige ruimtereis vol poetische beelden''

Theaterkrant over Ultimate Cube