Firma DRAAK is een performance collectief en wonnen in 2014 met hun debuut voorstelling NXT LVL de Via Rudolphi ‘Het Debuut’ -prijs. Sinds die tijd maken ze voorstellingen rond onderwerpen als: technologie, virtuele immersie en identiteit. Waarbij het vast zitten aan je eigen perspectief of waarheid een terugkerende rode lijn is. Ook zijn ze sinds 2018 verbonden aan Stichting Feikes Huis, een productiehuis voor visueel theater.

”We zijn dol op verbeeldingskracht en het menselijk kunnen. We vinden elkaar, binnen Firma DRAAK,  in een wereld die zich wil verbeelden. Een wereld dat onze eeuwen oude verhouding met het object en het materiële om ons heen wil ontleden. En hoe die ons dan beïnvloed, bevrijdt of gevangen houdt. De maakbaarheid van de mens is prikkelend en we willen grenzeloos zijn in onze dromen, dus bouwen we onze fantasie.”

Nick Bos

(26-07-1989) afgestudeerd in 2014 aan de Toneelacademie Maastricht als Theatraal Performer. Hij is medeoprichter van het performers collectief Firma DRAAK.

Daarnaast speelt Nick mee bij verschillende andere producties en is hij een terugkerende speler bij het theater collectief YoungGangsters.

Mathieu Wijdeven

(11-09-1991) afgestudeerd in 2014 aan de Toneelacademie Maastricht als Theatraal Performer. Medeoprichter van het performers collectief Firma DRAAK. Daarnaast is hij ook vaak actief bij verschillende andere producties en solo werk.

‘’Bewustzijn betekent, dat we de mogelijkheid hebben om de wereld te ervaren, om erop te kunnen reflecteren en daarnaast, het allerbelangrijkste, om het te vormen.’’ ­

-British Institute of Posthuman Studies