Ultimate Cube | 2018

Sinds de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche, God is dood, lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. Een kille en angstaanjagende gedachte. We moeten zelf op zoek naar zingeving. Zingeving door middel van wetenschap, als nieuwe drijfveer om voor te leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaag?

Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma DRAAK het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Dankzij boeken zoals The Elegant UniverseSuperstrings, Hidden Dimensions, and the Quest for the Ultimate Theory van Brian Greene en Sapiens & Homo Deus van Yuval Noah Harari, gooien Nick en Mathieu zich op één van hun favoriete onderwerpen: de noodzakelijke behoefte van de mens om zijn omgeving en (nu ook steeds meer) zichzelf te vormen.
Wat zijn de effecten hiervan? Wat voor wereld creëren we? De ene wetenschappelijke revolutie is nog niet geweest of de andere dient zich alweer aan, we lijken niet meer te stoppen.

Credits:
Concept & Spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven. Eindregie: Lotte Bos & Annechien de Vocht. Tekstbijdragen & sound design: Tommy Ventevogel. Dramaturgie: Pol Eggermont. Techniek & Lichtontwerp: Jamie Barson. Decor: Reynoud van de Molen. Vormgeving: Vincent Blok. Fotografie: Salih Kilic. Kostuums: Terrorkittens.
Met dank aan: Hotel Modern, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Ultimate Cube is een co-productie van Firma DRAAK, Feikes Huis en YoungGangsters.

– Ultimate Cube –  is de volgende en laatste versie, de ultieme versie in de Cube reeks en een vervolg op – Cube to … –

 

Speelperiode:

17 & 18 april 2018 – Theater Bellevue Pop Arts Festival ↔ Amsterdam
21 juni 2018 – ‘Je Bent Zelf Een Festival’ / Theater aan het Spui ↔ Den Haag
4 oktober 2018 – De Lawei ↔ Drachten
9 & 10 oktober 2018 – Theater Kikker ↔ Utrecht
20 oktober 2018 – Chassé Theater ↔ Breda
23 oktober 2018 – Stadsschouwburg  ↔ Groningen
25 oktober 2018 – Chassé Theater ↔ Breda
3 november 2018 – Theater Walhalla ↔ Rotterdam
30 november 2018 – Theater Ins Blau ↔ Leiden
13 december 2018 – Maaspodium ↔ Rotterdam

 

 

Skills

Posted on

7 January 2018

Submit a Comment

Your email address will not be published.